Teodora Jovanović

Teodora Jovanović

Stečeno zvanje: master

Pozicija: istraživač pripravnik

Teodora Jovanović rođena je 1993. godine u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je 2016. godine na Filozofskom fakultetu, odsek za etnologiju i antropologiju, na kome je 2017. odbranila master tezu pod nazivom „Privlačenje...

Teodora Jovanović rođena je 1993. godine u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je 2016. godine na Filozofskom fakultetu, odsek za etnologiju i antropologiju, na kome je 2017. odbranila master tezu pod nazivom „Privlačenje novca: Materijalizam, novac i feng shui u postsocijalističkom kapitalizmu“. Doktorske studije upisala je 2017. godine. Na doktorskim studijama bavi se problemom izbeglištva i migracija stanovništva sa Bliskog Istoka, iz Srednje Azije i Afrike. Od 2018. angažovana je na projektu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja „Multietnicitet, multikulturalnost, migracije – savremeni procesi“ kao istraživač-pripravnik u Etnografskom institutu SANU.
Tokom studija bavila se aktivizmom i članica je nekoliko organizacija. Radila je u „Miksalištu“, centru za pomoć izbeglicama, migrantima i tražiocima azila u Beogradu. Zanimaju je teme poput religije, migracija, rodnih odnosa, materijalne kulture i globalizacije.