Радна група Форум Етнографског института САНУ Вас позива на предавање и дискусију "Израда дигиталне базе са архивском фолклорном грађом ЕИ САНУ: изазови, искуства и први резултати". Овом приликом биће представљени резултати прве фазе рада на дигитализацији архивске фолклорне збирке Етнографског института САНУ. Рад на изради ове базе података започео је у мају 2022. године, када је покренут пројекат Израда Дигиталне базе народних песама ЕИ САНУ, финансијски подржан од стране Министарства за културу Републике Србије. Тада је под руководством др Ђорђине Трубарац Матић, а у сарадњи са инж. Браниславом Томићем, тим сарадника Етнографског института у саставу др Милан Томашевић, др Нина Аксић, Биљана Миленковић Вуковић и Бојана Вуковић започео рад на систематизацији, дигиталној обради грађе и изради Базе.  

Током презентације Дигиталне базе Фолклорне збирке Етнографског института САНУ, присутнима ће укратко бити представљена архивска фолклорна збирка ЕИ САНУ, а аутори Базе ће с њима поделити своја искуства у раду на њеној изради. Заинтересованима за коришћење Базе биће дате смернице у вези са видовима претрага које омогућава веб апликација за приступ Бази. 

Учествују: др Ђорђина Трубарац Матић, др Милан Томашевић, др Нина Аксић и библиотекар саветник Биљана Миленковић-Вуковић. 

Предавање ће се одржати у понедељак, 26. децембра 2022. године, са почетком у 11 часова, у Сали 1, први спрат, Кнез Михаилова 36.