У Етнографском музеју у Београду 12. октобра одржана је промоција другог, допуњеног издања књиге „Словачко наивно сликарство у Србији. Етноантрополошка студија идентитетских пракси“ и њених превода на енглески и словачки језик ауторке др Гордане Благојевић, научне саветнице у Етнографском институту САНУ. Присутне је поздравио господин Борис Кончек, аташе за културу из амбасаде Републике Словачке у Србији, а програм су отворила деца из ОШ „Млада поколења“ плесом посвећеним Зузани Халуповој, познатој сликарки наивне уметности из Ковачице.

На промоцији су говорили рецензенти књиге, проф. др Драгана Радојичић, директорка Етнографског института САНУ, проф. др БранкоЋупурдија и научна саветница др Мирослава Лукић Крстановић. Колегиница др Зузана Другова са Универзитета Матеја Бела у Банској Бистрици била је службено спречена да присуствује, па је њено обраћање прочитао др Милош Рашић, научни сарадник у ЕИ САНУ који је уједно водио цео програм. 

У наставку су се присутнима обратили госпођа Зузана Ленхарт, професорка словачког језика и председница Удружења потомака ковачичких наивних сликара, ауторка др Гордана Благојевић и издавач господин Павел Бабка. 
 

Честитамо колегиници и желимо јој пуно успеха у даљем раду!