Научна сарадница Етнографског института САНУ др Соња Жакула, руководитељка Радне групе за Отворена врата ЕИ САНУ, је од 15. до 17. децембра у Центру за промоцију науке у Београду похађала интензивни курс „Како комуницирати савремену науку?“, намењен студентима докторских и мастер студија као и младим истраживачима.

У оквиру тродневног интердисциплинарног курса „Како комуницирати савремену науку?“ полазници су добили прилику да науче како да разне облике отворене комуникације ставе у контекст данашње науке и њеног значаја за друштво. Ове године, од око две стотине пријављених, одабрано је њих двадесет петоро, међу којима су се нашли студенти докторских и мастер студија и истраживачи из области медицине, биологије, физике, метеорологије, етномузикологије, психологије, филологије и других научних дисциплина. 

Знања стечена на овом курсу, чији је прошлогодишњи алумниста и др Милан Томашевић, научни сарадник ЕИ САНУ, биће примењивана у обликовању и што бољем комуницирању не само резултата, већ и процеса истраживачког рада сарадника Етнографског института САНУ јавности.